Plats 20: There’s No Leaving Now – The Tallest Man On Earth

Kristian Matsson, aka Tallest Man On Earth, släppte sitt tredje studioalbum There’s No Leaving Now den 12 juni i år. En platta som spelades in på egen hand av Kristian i hemmastudion i Dalarna för ganska exakt ett år sedan, vintern 2011-2012.

Jag kan inte bestämma mig om det är en sommar- eller vinterplatta. Jag ser både gå-och-hålla-hand-på-landsvägar-en-sommarkväll framför mig och snöoväder-utomhus-men-vi-är-här-inne-och-håller-oss-varma i mitt huvud. Den får vara både och.

Första spåret ”To Just Grow Away” är en fin inledning, då det låter precis som en början på en resa.

There’s No Leaving Now har hamnat på 20: e plats på vår albumlista för 2012. Ett album som jag hoppas kan stilla er stressade julsjäl. Kanske känns tjatigt att höra, men låt Sveriges alldeles egna Bob Dylan ge er lugn och kärlek denna decemberonsdag.

Ett av mina favoritklipp av Tallest Man On Earth är från när han spelade på Södra Teatern i Stockholm i somras. Ovan ser ni honom med ”Revelation Blues” (andra låten på albumet) i en smått ändrad men ack så vacker version.