Stjärnskott: Nicole Sabouné

I våras var Nicole Sabouné aktuell i The Voice Sverige. I förra veckan släppte den glada 21-åringen från Lund sin första singel ”Unseen Footage From A Forthcoming Funeral” och nu jobbar hon tillsammans med Ola Salo på det som ska bli hennes debutalbum. Rockfoto ställde några frågor till det unga stjärnskottet.

Hej, berätta lite om dig, vem är du?

– Jag heter Nicole Sabouné, är 21 år och har precis släppt min första singel ”Unseen Footage From A Forthcoming Funeral”. Musiken jag tycker om har format mig som person och jag har blivit jag med musik omkring mig.

Hur hamnade du där du är idag?

– Min sångcoach rekommenderade mig till The Voice Sverige. Först var jag osäker om jag ville vara med, men så hörde jag att Ola Salo satt i juryn och då var det en självklarhet. Jag åkte ut i semifinalen men när jag gick till logen efteråt satt Ola där och sa att han ville jobba med mig. Det är helt galet, han var en av mina idoler när jag var liten, nu är han som min mentor. Jag vänder mig till honom när jag har frågor och det är grymt att ha någon som tror på en och som man litar på.

Hur är det att jobba med Ola?

– Jag har fått en ny vän och det är fantastiskt. Jag hade aldrig trott att det skulle bli min verklighet att jobba ihop med honom.

Vad har du för planer framöver?

– Nu ska vi spela in mitt första album som kommer i början av nästa år. När skivan är klar skulle jag gärna åka på sommarturné, det vore fett kul! Efter det vill jag fortsätta göra musik. Jag kör på magkänsla så vi får se vart det leder.

Skriver du text och musik själv?

– Jag skriver mycket tillsammans med Ola Salo och Nicklas Stenemo, det är kul att skriva med andra men att utgå från mig. Texten är viktig. Jag fångar gärna idéer i stunden och lägger stor eftertanke på texten. Visst spelar melodin och musiken stor roll, men ett perfekt ord kan ge det där lilla extra som gör en låt riktigt bra.

Vad inspirerar dig till att skriva?

– Kraften av ord. Filmer, musik, natur… fast mest punkrock-eran som var på 70- och början på 80-talet, till exempel Joy Division och Patti Smith. Jag skulle gärna vilja åka till England och skriva musik. Jag inspireras så mycket av den musikkultur som växt fram där, så det skulle vara häftigt att vara på plats och jobba.

Skriver du helst texter på engelska eller svenska?

– Jag uttrycker mig helst och bäst på engelska. Det passar mina känslor för min musik bättre. Ibland skriver jag på svenska men då översätter jag det. Det blir så rak på sak och intimt på svenska, och den känslan vill jag bevara. Skriver jag något på svenska så ska det vara något grymt bra.