Q & A: Urban Cone


Q: Vem är det som står bakom all konst på omslagen?

A: Jacob i bandet.

Q: Ni har turnerat runt i Sverige, Tyskland, Frankrike och en runda i Kanada. Vilket var bäst?

A: Tyskland är jäkligt kul. Det känns som att de har en annan relation till livemusik gentemot oss här i Sverige. Folk verkligen lyssnar och verkar intresserade. När man går på konsert i Sverige är det oftast i samband med en klubb och att folk blir fulla. Men Sverige är ju självklart speciellt för att vi kommer härifrån och att det var här allting började.

Q: USA och Europa-turné till våren. Måste kännas som ett mål?

A: Absolut. Vi har alltid ställt väldigt höga mål, och det kommer vi fortsätta med. Det är det som tagit oss dit vi är nu. Hårt arbete.

Q: Jag gillar speciellt era lugna låtar på ert kommande album. Hur blev de till mitt i all dansstämning som alla andra spår utger?

A: Vi är fullt medvetna om att musiken vi gör spretar rent stilmässigt, men det är vi, så varför ändra på det? Vi känner även att det är detta som gör oss unika. Vi gör musik vi känner för att göra i stunden när vi gör det.

Q: Albumet Our Youth släpps alltså den 31 oktober och består utav 10 spår. Vilken är er favoritlåt och varför?

A: Det är en låt som heter ”Our Youth” som vi avslutar skivan med. Den kom till på ett häftigt sätt i replokalen där ingen egentligen förstod vad de gjorde, utan det bara hände. Vi har alltid känt att vi vill lyfta fram den här låten och det är en av anledningarna till att vi namngett våra tidigare släppta EP:s Our Youth PT. 1 och PT.2.