Q & A: Urban Cone

Urban Cone släpper sitt debutalbum Our Youth i slutet av månaden. Bandet siktar mot festivalen Coachella i Indio, USA men har just nu Tyskland som sitt favoritland att spela i. Rasmus, han med de fantastiska lockarna/afrot, svarade på mina frågor.

Q: Namnet på ert band, Urban Cone, var kommer det ifrån?

A: I början lät det bara som ett bra namn, men sen ritade vår gitarrist Tim kotten och då kändes hela konceptet klockrent. Alla i bandet är från stan och låtarna är influerade från stadslivet, så det har ju växt till något större.

Q: Hur började allt? Var ni samma fem killar redan från start?

A: Vi gick ju alla i samma skola och delade såväl ambitioner som musiksmak, så det kändes helt naturligt att börja spela tillsammans. Redan efter andra repet visste vi att vi hade något speciellt på gång.

Q: Jag skrev om er nya singel ”Searching for Silence” på Rockfoto förra veckan. Tycker det låter som ett nytt sound jämfört med det andra som ni har släppt såhär långt. Hur tycker ni själva att ni har växt och ändrats sedan första singeln ”Urban Photograph”?

A: Klart vi har växt och utvecklats som band, men vi har aldrig riktigt stannat upp och tänkt hur vi ska låta. Vi har bara gjort vår grej från början och det är det vi tänker fortsätta med. Vi är fortfarande grymt stolta och nöjda över ”Urban Photograph” och den kommer vara med på vår debutskiva Our Youth som släpps den 31:a oktober.

Q: Vill ni göra fler samarbeten med andra artister/djs/band i framtiden? (Tänker på när ni gjorde inhopp på Lucas Nords debutsingel och nu senast på John Dahlbäcks ”Embrace Me”). I så fall, vem/vilka?

A: Ja vi är öppna för förslag. Vi är alla väldigt intresserade av dansmusik, så om rätt namn dyker upp så är det absolut intressant. Om vi ska nämna ett namn vore väl Justice fett.

Q: Musikförebilder?

A: Alla kommer ju från olika musikaliska bakgrunder och har sina personliga husgudar, men ett band som vi alla finner någon slags inspiration hos är Radiohead. Annars kan i princip vad som helst frambringa inspiration. En bild, en film, en tavla, ja vad som helst med något slags uttryck.

Q: Drömfestival att spela på?

A: Coachella.