Skivor och spelningar att se fram emotNo Doubt – Push and shove (24 september)

No Doubt är äntligen tillbaka. Efter elva år har Gwen Stefani hunnit få barn och ägnat tid åt sitt soloprojekt och nu har som sagt bandet återigen samlats. Den här skivan skulle egentligen släppas redan i fjol, men bandet ville ha mer tid för att finputsa och ge oss ett album som de själva är nöjda med. Nu får vi bara hoppas att den långa väntan är väl värt det…

Green Day – ¡uno! (26 september)

Att kalla Green Day är ett ambitiöst band är en underdrift. Efter att ha fått en egen Broadwayshow baserad på sin musik ska nu bandet släppa en albumtrilogi. Första skivan ¡uno! släpps redan i september, andra skivan i november och den tredje skivan i januari 2013. I samband med släppen kommer även bandet att släppa två dokumentärfilmer. Som sagt, ambitiöst är en underdrift.

Beth Orton – Sugaring Season (1 oktober)

Sex år har gått sedan Beth Orton släppte en skiva. Nu är rösten som trollbundit miljoner musikälskare tillbaka med nya albumet Sugaring Season. Beth Orton säger att hon den här gången har tagit sin röst till en ytterligare nivå. Låtarna har skrivits på nätterna när det är mörkt och med ett barn sovandes i rummet bredvid vilket lett till att låtarna blivit personliga igen.

Bat for Lashes – The Haunted Man (15 oktober)

Natasha Khan, eller Bat for Lashes (bilden), är snart aktuell med det efterlängtade tredje albumet The Haunted Man. Låten ”Laura”, som är en vacker pianoballad, gör att dagarna fram till 15 oktober är alldeles för många. Hon gjorde en bejublad spelning på årets Hultsfredsfestival och jag är en av de som önskar att hon snart kommer tillbaka till Sverige igen.

Noonie Bao – namn ej klart (höst/vinter 2012)

Noonie Bao är det enda svenska inslaget i den här listan. Efter singlarna ”About to Tell” och ”Do you still care?” börjar nu många att få upp ögonen för denna debuterande artist. Noonie som också har skrivit musik till andra artister har jobbat med den här skivan under en lång tid. De av er som har haft chansen att se henne live har kunnat höra flera starka låtar som kommer att finnas på detta kommande album. Rockfoto har tidigare gjort en intervju med henne som ni kan läsa här.

Vad ser ni fram emot? Skriv gärna i kommentarrutan!