Skivor och spelningar att se fram emot

Animal Collective – Centipede Hz (5 september) Spelning bl.a. Debaser Medis, Stockholm 14 november

Animal Collective har åter samlat ihop originalmedlemmarna för ett tionde album vid namn Centipede Hz. Deras psykedeliska och experimentella musik får vi ett smakprov på i första singlen ”Honeycomb”. Bandet kommer till Sverige för spelningar i Göteborg, Stockholm och Lund i november.

The Vaccines – Come of Ages (5 september)

Hyllade The Vaccines följer upp sin framgångsrika debutskiva What did you expect from The Vaccines med att fortsätta på den redan inslagna vägen. Med första låten ”Teenage Icon” fortsätter bandet att övertyga och gör att väntan på den nya skivan känns väldigt lång. Deras spelning på årets Hultsfredsfestival gjorde inte direkt att man tyckte mindre om dem.

The xx – Coexist (12 september) Spelning Berns, Stockholm 2 september

The xx har det otacksamma jobbet att följa upp sin fantastiska första skiva xx. Förväntningar är skyhöga och första singeln ”Angels” lovar mycket gott. Bandet kommer också att göra ett fåtal mindre spelningar inför lanseringen av den nya skivan och spelningen i Stockholm är en av dessa. Detta är en spelning ni inte vill missa!

The Killers – Battle Born (19 september)

Las Vegas-bandet som slog igenom stort med debutalbumet Hot Fuss 2004 är återigen aktuellt med sitt femte album Battle Born. Med första singeln ”Runaways” hörs det att bandet vill tillbaka till det sound som gav dem stora framgångar med tidigare album. Ett steg i processen är att detta album är producerat av Alan Moulder som också producerade de två första skivorna med The Killers.

Band of Horses – Mirage Rock (19 september) Spelning Hovet, Stockholm 9 november

Band of Horses släpper i september sitt fjärde album Mirage Rock och förärar oss med att även göra ett besök till den kungliga huvudstaden i november. Bandets karaktäristiska stil, som vi nu har lärt oss att älska, återfinns även i första singeln ”Knock Knock”.