Spellista: Funky Shit June 2012

Rockfotoskribenten Wai Kei Fung har återigen slängt ihop en spellista med det absolut svängigaste inom hip hop och R&B just nu. Lyssna och läs hans kommentar efter hoppet.

”Då var det dags för en ny lista med månadens hetaste låtar. Den här gången plockar jag med ett par av de hiphop-artister som är på väg att göra sig ett namn ”over there”. Big K.R.I.T. (bilden) som nyligen släppte sitt första album och gjorde ett framträdande på årets Hultsfredsfestival. Childish Gambino som några av er kanske känner bättre som skådespelaren Donald Glover om ni har sett den fantastiska komediserien Community i rollen som Troy Barnes. Ni får även den här månaden höra ny musik från Wiz Khalifa, Warren G och Lil Wayne. En av sommarens största hiphop-spelningar kommer att äga rum 11 juli på Münchenbryggeriet i Stockholm då Black Star dyker upp där. Bakom namnet finner ni två av hiphopens största legender, Mos Def och Talib Kweli. Enjoy!”

Lyssna här.