Veckans bästa spelningar, 25-31 maj

Klubbvåren drar sin sista suck och övergår till festivalsommar. Därför kommer här säsongens sista spelningstips, vilka passande nog bl.a. innehåller tips om några festivaler också. Vi återkommer med spelningstipsen efter sommaren, troligen i början av september.

STOCKHOLM:

25&26 maj: Dans Dakar, Universitetet, kl.15-03

Gamla Pop Dakar är numera endast ett minne i gamla indierävars hjärnkontor, och den elektroniska småsyskonet Dans Dakar får även i år förtroende att starta festivalsommaren i Hufvudstaden. I sitt andra år på festivalmarknaden stoltserar Dans Dakar med ett startfält innehållande Digitalism, Slagsmålsklubben, Familjen, Zane Lowe, Eric Prydz, Jesper Dahlbäck, Cassius och Porter Robinson, med flera. Festivalen hålls, precis som vanligt. vid Gula Villan på Universitetet.

25 maj: Division of Laura Lee, Debaser Slussen, kl.21

För de av er som föredrar gitarrer och noise över beats och knasig bas har Stockholm mycket fint besök av västkustens bästa band utrustat med gitarrer och noise. Division of Laura Lee är ett av landets bästa liveband och gör alltid sitt yttersta för att banka in det i publikens hjärnor vareviga gång de spelar.