”999” – Kent

Det Kent som i mitten av 90-talet presenterade sig som ett anspråkslöst, skramligt litet indieband från Eskilstuna har aldrig förr känts så avlägset. Uppmärksamheten som föregått nya singeln ”999” har främst handlat om ett planerat live-framträdande på TV-programmet Skavlan, vilket ställdes in då Kent inte gick med på att korta ner den sju minuter långa låten till standardformatet på tre minuter. När man lyssnar på ”999” känns det fullt logiskt. Det är en låt som är alldeles för stor för att rymmas mellan eftertexterna till en talkshow. Kent har aldrig förr låtit så här storslaget. Det är musik som gjord för de gigantiska utomhusarenor där vi kommer att kunna se dem i sommar.

2009 fick de tillbaka sin vitalitet när de blandade in 80-tals-synthar och modern dansmusik på mycket lyckade experimentet Röd. Trots att det låter väldigt mycket Kent om ”999” så är det här ännu en helomvändning. Nya skivan Jag Är Inte Rädd För Mörkret släpps den 25:e april. Av det här smakprovet att döma så har vi något storslaget att vänta.

Lyssna på ”999” här.