Faithful Man – Lee Fields & The Expressions

På förra årets Hultsfredsfestival knockade den drygt 60-årige souldebutanten (!) Charles Bradley publiken i f.d. Teaterladan med en spelning som fick vuxna män att börja gråta och unga popsnören att börja älska soul av den gamla skolan.

Årets Bradley heter Lee Fields. Han är inte debutant, utan har varit i farten ganska länge. Och nu känns det som han är på väg att slå igenom. Han spelade på hyperkreddiga branschfestivalen SXSW i Austin och det skrivs mer och mer om honom i medierna. Det är så välförtjänt, för nya plattan Faithful Man är allt man kan önska om man saknar Otis Redding eller James Brown. Eller behöver en Charles Bradley-upplevelse även sommaren 2012. Vilken festival tar chansen att boka denna garanterade publiksuccé?

Skivan finns på Spotify, men glöm inte att även kolla upp hans gamla material!