Veckans bästa spelningar 17-23 februari

Det finns inga dåliga konsertveckor. Avsaknaden av stora namn är bara uppfriskande – då kan vi koncentrera oss på musiken i stället.

STOCKHOLM:

17 feb: Knife Party, Debaser Medis, kl 21

Steget från att vara ett lokalt känt metalband i Perth, Australien till ett världskänt elektronica-influerat rockband baserat i England är tydligen inte så stort om man gör rätt, och Robert Swire-Thompson har definitivt gjort rätt. Idag är Rob Swire välkänd producent, medverkar på enorma deadmau5-singlar och är frontman för sitt drum’n’bass/rock-clashande band Pendulum. Sedan 2011 har han även breddat sina elektroniska vingar längre, och skapat Knife Party, som spelar i Stockholm i februari.

18 feb: Congorock, Debaser Medis, kl 21

På bara några få korta år har Rocco Rampino från Lecce i Italien blivit värvad av EDM-musikens högborg Ultra Music och indiefavoriten Fool’s Good och blivit en del av en värld som innefattar samarbeten med Afrojack, Swedish House Mafia, David Guetta, Tiësto, Benny Benassi, Martin Solveig, Duck Sauce, The Crookers, Deadmau5 och Diplo. Rocco Rampino, bäst känd som Congorock, spelar i Stockholm den artonde.