Stjärnskott: Vånna Inget

Det har inte gått många timmar sedan vi senast skrev om Malmöbandet Vånna Inget och presenterade deras nya video. Men då vi fallit totalt för deras charmiga poppunk känns det redan som läge för en ny notis. Rockfotos Madeleine Bergquist har mejlväxlat med bandet.

Q: Hur bildades Vånna Inget?

A: Det hela började som en SMS-konversation mellan Tommy, Stilen och Johan när Tommy var i USA på turné med Sista Sekunden. Tanken från början var att spela snabb och stökig fyrataktspunk. Sedan fick vi med Karolina efter att ha sett hennes band Mammas Gula Blend på You Tube och låtarna tog en annan riktning.

Q: Var det alltid självklart att Karolina skulle sjunga på svenska?

A: Det har vi nog inte ens tänkt på, så ja det var nog givet redan från början.

Q: Måste erkänna att jag och mina vänner haft fullt upp att diskutera vad ”vånna” betyder. Ingen av oss hade någonsin använt det förut. Är det typiskt småländskt?

A: Vånna är ett gammalt småländskt ord som betyder ”bryr sig” men ordet ”inget” är ju egentligen osmåländskt då man på småländska säger ”ingentingen”. Vi trodde dock att folk skulle tycka att vi var idioter om vi valde att heta ”Vånna Ingentingen” så det fick bli en modernisering.