”New Seasons Dead” – Tenniscoats

Man skulle kunna beskriva Tenniscoats som den musikaliska motsvarigheten till att lägga sig raklång på närmsta gräsmatta en varm sommardag, blicka upp mot himlen – och slås av hur vackra molnen faktiskt är. Bandet består av ett äkta par – Saya och Takashi Ueno som har gjort musik ihop och gett ut skivor hela 2000-talet. De gör introverta vaggvisor för vuxna. Tidlösa, folkmusik-liknande hymner med bomullsfluffiga arrangemang där Sayas väna röst ackompanjeras av träblås, skeva pianon och diskreta slagverk.

Herr och fru Ueno har dessutom starka band till Sverige – trots det stora geografiska avståndet till hemlandet Japan – och har turnerat här flera gånger. Ett av mina bästa minnen från sommaren 2007 var när jag såg dem spela på en stor gräsmatta ute i Västra Hamnen i Malmö. Passande nog var det på årets första riktigt varma sommardag. Nu är de aktuella med Papa’s Ear, en skiva som är inspelad i Stockholm, utgiven på svenska bolaget Häpna och som och bland annat gästas av svenska Tape. Lyssna på ”New Seasons Dead” för ett smakprov på hur vackert det kan bli när öst möter väst.

http://www.youtube.com/watch?v=TUajgzgbGO0