Rockfotos albumlista 2011: Plats 23

AWAKE – TRASH TALK

De skulle ändå aldrig kalla det för en officiell agenda, eller ens antyda att det är dessa tankegångar som snurrar i replokalerna och i studion, men det vore inte fel att påstå att Trash Talk helt sonika fått för sig att bevisa för de få tvivlare som finns kvar att kvartetten minsann är mer ett ”flavour of the month”. De vill fastställa att det inte är några ”15 minutes of fame” som bandet rider ut sina sekunder på med Awake. De fyra Sacramento-killarna är ute efter att lämna ett avtryck och räknas bland punkens absolut bästa band, och det är nästan skrattretande att de så enkelt lyckas plöja igenom fem av genrens mest igenkända och populära stilar på fem explosionsartade och utsökta låtar, som klockar in på exakt åtta minuter och 39 sekunder.

Men oavsett vad och vilken era av punkens historia de försöker kanalisera är dessa låtar ofrånkomligt skapade av ett band som spikat fast sin ljudprofil mot granitväggar och låst fast den med rävsaxar. De kan snegla mot hardcorens första och finaste Black Flag och Minor Threat, eller mot punkens snyggaste respektive fulaste Ramones och Sex Pistols, och de kan skapa låtar som skulle ta över världen vilket årtionde de än skrevs under. De absolut bästa och högsta lovorden ett band som detta kan få är inte att överösas med förskönade komplimanger baserade kring äldre bands prestationer. Det är det enkla konstaterandet att Trash Talk, oavsett vad de försöker sig på, lyckas fullt ut med sin vision om en pånyttfödd och frenetisk gren av punk, även när de tar sig an legendernas idéer och ljudbilder. Det låter aldrig främmande. Det låter bara som Trash Talk.

Listan hittills!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23. Awake – Trash Talk
24. Circuital – My Morning Jacket
25. Dye It Blonde — Smith Westerns
26. Talk About Body — MEN
27. I Love You, Man — Rebecca & Fiona
28. Nostalgia, Ultra — Frank Ocean
29. The Hunter — Mastodon
30. Gran Fuego — Siri Karlsson
31. House Of Balloons — The Weeknd