Stjärnskott: Nude Party!

Malmöitiska stjärnskottet och partymaskinen Nude Party! håller släppfest för nya EP:n And What Are You Gonna Do About It? nästa fredag, den andra december. Platsen är Vinylbaren i Malmö, klockslaget är 18-21 och bandet spelar live cirka kl 21. Redan nu kan du dock lyssna på skivan på Spotify. Vi skickade över några korta frågor till bandets sångare Tobias Aronsson.

Varifrån kommer namnet Nude Party!? Mycket naket på scen?

– Några av bandmedlemmarna har en tradition att liva upp fester genom att kasta av kläderna. Sen uppstod ett tjat om nakenfester och därav namnet. Naket på scen är möjligt, men bara om det är fest!

Ni säger er vara inspirerade av irländska dryckesorkestrar bland annat, men om vi ska vara mer specifika – vilka band och artister kan sägas vara era ”förebilder”?

– Blur, bob hund, Devo, Captain Beefhart, Pixies och Sultans of Ping är band vi håller högt. De två förstnämnda är väl antagligen de som andra skulle förknippa oss med mest?

Jag har läst mig till att ni även inspireras av ett visst mytologiskt väsen. Om jag säger ordet ENHÖRNING – vad säger ni då?

– Bättre än en häst, men sämre än en noshörning.

Er musik är ju ett rejält uppåttjack om man säger så. Gör ni aldrig ledsna låtar?

– Musiken är förvisso glad, men texterna är inte alltid glada. Inombords blöder vi.

Hur kommer det sig att ni valde att göra en cover på Tommy Körbergs gamla dänga ”Judy, min vän”?

– Det är bara att titta på YouTube när Tommy framförde den 1969. Fantastisk frisyr! Och det är en sån otroligt bra låt. Ingen annan har vad vi vet gjort en cover på den, så det fick bli vi som blev först.

Vad kan vi förvänta oss av den nya EP:n och vad är planen härnäst?

– Det är svängiga låtar om jobbångest, seriemördare, olycklig kärlek och en förstörd nyårsafton. Allt i en munter tappning. Härnäst ska vi rida ut stormen på en enhörning eller noshörning.