Veckans spelningar 18-24 nov

MALMÖ:

18 nov: The Wave Pictures, Debaser, kl 22.30
Det sägs att The Wave Pictures bildades utifrån en gemensam kärlek till Jonathan Richman. Det är lätt att förstå. Det är charmiga, ofta lite kantiga, melodier i avskalad förpackning. The Wave Pictures är även ett riktigt bra liveband, med skickliga musiker och väldigt mycket glimt i ögat.

21 nov: John Cale & Malmö symfoniorkester spelar Paris 1919, Malmöoperan, kl 19
Medan Velvet Underground-kollegan Lou Reed gör olyssningsbar ljudterror med Metallica intar John Cale Malmöoperan. Malmöborna är att gratulera. Den pågående Europaturnén består huvudsakligen av konventionella spelningar men just i Malmö så kommer Cale att framföra sitt mästerverk Paris 1919 , från 1973, i sin helhet tillsammans med en hel symfoniorkester. Samma framförande som verkar ha gjort stora intryck på de som såg det i Auditoriet på Primavera Sound i Barcelona i våras. Och om jag förstod det rätt kommer han efter att ha spelat igenom Paris 1919 köra en del annat också.

23 nov: Richard Buckner, KB, kl 20
Jag stjäler en del av KB:s egna text: ”Denne lågmälde singer/songwriter upplevs av många som ganska svårtillgänglig och aningen trumpen, men under allt detta döljer sig också en makalös låtskrivare”. Det säger det mesta. Richard Buckner är från San Francisco, och släppte i år sin första skiva på fem år – den i syndafloden av ny musik väl förbisedda Our Blood. Justin Vernon i Bon Iver hyllar t.ex. Buckner som en stor influens. Han är väl värd din onsdagskväll.