Veckans spelningar 18-24 nov

Lite hiphop, lite pop, lite punk, lite stråkar. Här är kommande veckas allra bästa spelningar.

STOCKHOLM:

18 nov: Rhymesayers (Atmosphere, Brother Ali, Evidence, Blueprint, Grieves, Budo), Nalen, kl 20
Amerikansk indie-rap, eller alternative hiphop, har länge varit oerhört älskat i Sverige och haft sina representanter spela på utsålda konsertarenor landet runt. Den främsta av dessa heter Sean Daley, kallar sig för Slug, och är del av enormt populära hiphop-gruppen Atmosphere. I höst tar skivbolagsbossen för Rhymesayers med sig sina bästa adepter till spelningar runtom Europa.

19 nov: My Morning Jacket, Münchenbryggeriet, kl 21
När en av landets ledande rockjournalister beskriver ett bands musik som en blandning av klassisk kött- och potatisrock och blues, dränkt i flera lager psykedelia, funk, space pop, country, folk, voodoo, soul och metalgester och sedan uppskjuten i rymden, då går det att räkna med att bandet är allra minst intressant. I detta fall är bandet dessutom ett av världens kort sagt allra coolaste.
 
24 nov: Jonathan Johansson, Södra Teatern, kl 21
Efter 2010s vårturnerande jobbade Jonathan Johanson under hösten på uppföljaren till En Hand I Himlen, som fått namnet Klagomuren, och som hittills blivit en lika stor succé som sin föregångare. 24 november spelar Jonathan Johansson åter på Södra Teatern.