Veckans bästa spelningar 21-27 oktober

Vi klarar oss utan Gaddafi, men inte utan musik. Och musik finns det, trots att Sir Bob Geldof valde att stanna hemma för att Sverige sålt för få biljetter till hans spelningar. Här är veckans rekommendationer!


STOCKHOLM:

21 oktober: PJ Harvey, Filadelfiakyrkan, kl 21

Om det fanns någon som inte hade förstått hennes storhet tidigare gjorde Polly Jean Harvey processen 40 minuter kort när hon släppte sitt åttonde studioalbum Let England Shake tidigare i år. Med sin minst sagt nyckfulla musikaliska palett har PJ Harvey alltid jobbat på att bredda och omfamna nya idéer. I oktober 2011 spelar PJ Harvey i Stockholm över två kvällar, fredag 21 oktober och lördag 22 oktober, på Filadelfiakyrkan.

21 oktober: Kaskade, Ambassadeur, kl 21

Det är inte en oambitiös man som står bakom artistnamnet Kaskade. Illinois-sonen Ryan Reddon har remixat svenska stjärnor som Robyn och Rebecca & Fiona, samt internationella megaartister som Lady Gaga, Britney Spears, Katy Perry och även DJ-kollegan deadmau5. Som en av USAs, och sannerligen även hela världens, mest framstående DJs och EDM-producenter spelar Kaskade på Ambassadeur i Stockholm 21 oktober.

BONUS-TIPS – 21 oktober: Digitalism, Inkonst (Malmö), kl 21

Efter gårdagens enormt underhållande spelning på Strand känns det en självklart att sno rodret från Malmöredaktionen och tipsa om en spelning på deras territorium. Digitalism gjorde nog årets tyskaste (?) spelning på svensk mark igår i Stockholm med sin nitiskt precisa electro- och trance-blandning, och lät allt som oftast som en helt enastående bastardunge som Nine Inch Nails och Daft Punk skulle vara mycket stolta över. Fantastiskt snygg och enkel ljusshow, och musik som dunkar som rivningskulor. Gillar ni att dansa (eller få kroppen ordentligt omskakad av ljudvågor) bör ni infinna er på Inkonst i Malmö ikväll.