En hård höst

September månad artar sig till att bli en av de bästa månaderna gällande albumaktuella artister. Lägg därtill en fullspäckad konserthöst och nog finns det tillräckligt mycket bra musik för att Svensson ska gå man ur huse och undvika höstdeppen. Nedan följer en lista på artister som är aktuella med både skivsläpp och konserter i Stockholm inom en snar framtid.

Spiders – ”High Society”
Bildat i Göteborg förra året av medlemmar från bland annat Graveyard och Witchcraft, gjorde bandet en bejublad spelning på Way Out West. Lägg till en ansenlig mängd speltid på P3. Missa inte bandets spelning på Debaser tillsammans med Bombus den 24/9.

Bombus – ”Biblical”
Även detta en musikalisk kvartett från Göteborg och är ett av årets mest intressanta akter. Den doomiga stonerrock bandet svänger sig med får inte gå till spillo. Kolla upp. Nu. Spelar med Spiders på Debaser 24/9.

Mastodon – ”Black Tongue”
Efter fyra konceptalbum om eld, vatten, jord och eter, lade Atlantagänget ner alla pretentioner bara för att spela kravlös och ösig rock. Tre låtar från fullängdaren ”The Hunter” finns ute och Black Tongue svänger dina höfter ur led. ”The Hunter” släpps 26/9.

Opeth – ”The Devil’s Orchard
Mikael Åkerfeldt har alltid vurmat för 70-talet och det är på tiden att han omfamnar sina musikaliska rötter. Inte en dag för sent! ”Heritage”, ute den 14/9 tar lyssnaren tillbaka till det rökiga och proggiga årtiondet och lämnar fansen kluvna.

Jeudah – ”The Edge Of The World
Jan Jämte som figurerar i Khoma tar hjälp av Kristian Karlsson (pg.lost) och skapar skön och atmosfärisk musik, helt befriad från distortion. Vackert och melankoliskt. Vill du nu ta till deppen, är detta perfekt musik för självmedömkan som Carola hade sagt.

Machine Head – ”Locust
Hur följer man upp ett av 2000-talets bästa thrashalbum? Jo, man går åt motsatt håll och gör något annat. Bandet som hade sin pinsamma nu metal-flört under slutet av 90-talet tog förnuftet till fånga och började skriva riktigt hård musik igen. Detta är smakprovet från kommande albumet ”Unto The Locust”, ute den 27/9.

Wolves In The Throne Room – ”Crystal Ammunition

Esoteriskt, minimalistiskt, naturalistiskt och själsligt. Bandet som spelar black metal utan att vara black metal. September ser den avslutande delen i deras trilogi om människan och naturen. ”Celestial Lineage” kan mycket väl vara årets bästa album. Här är ett smakprov från föregångaren ”Black Cascade”.

Anthrax – ”Deathrider
Nya albumet ”Worship Music” är lika omtvistat som musikernas bandsituation de senaste åren. Efter flera avhopp, nyinspelningar, avhopp, nya nyinspelningar hittade Joey Belladonna tillbaka till bandet och killarna tillbaka till sin musik. Det lilla jag hört från ”Worship Music” låter inte dåligt (den tvivelaktiga Refused-covern å sido) men här är bandets bästa låt.

Wormrot – ”You Suffer But Why Is It My Problem?
Med en blinkning i låttiteln till Napalm Death är Singapores grindcoreakt Wormrot det hårdaste och snabbaste i år, ja om inte Napalm Death själva hade släppt något. Aktuella med albumet ”Dirge” som skulle få Kim Jong Il att gråta sig till sömns. Perfekt musik till denna site: http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/

Lock Up – ”Through The Eyes Of My Shadow Self
Ett Napalm Death med Tompa Lindberg (Grotesque, At The Gates, Skitsystem m.fl) eller ett All Star-grindcoreband med bland andra Shane Embury och Nicholas Barker om du så vill. Tompa, som jag saknat dig, din vrålhals!

Lyssna här

2 reaktioner

  • Jarno Lauronen skriver:

    ”Hear the screams, Feel the bite, We ride with death, Tonight!!”
    Så jääääävla hårt!

Kommentarer är stängda.