Tips: Hank & Cupcakes

Brooklynduon Hank & Cupcakes, med den stående råcoola kvinnliga trummisen och sångerskan Cupcake i spetsen, har förtrollat mig helt med sin dansanta Yeah Yeah Yeahs och The Rapture-doftande electropop. Bandet, som just nu befinner sig på svensk mark för att spela in med producent Ludwig Böss i hans studio i Malmö, gjorde en bejublad spelning inför en handfull exalterade människor på Debaser Malmö häromdagen. En spelning som alldeles för många missade. Men redan i kväll får malmöiterna en ny chans att avnjuta ett explosionsartat gig då duon spelar på Moriska Paviljongen i Folkets Park. Andra band på scen är Happiness och Mackaper. Missa för guds skull inte denna andra chans att se bandet i intim klubbmiljö. Nästa gång de kommer hit lär deras spelning äga rum på ett betydligt större ställe. Och ett tips till dig som inte råkar befinna dig i Malmö just nu: kolla in deras videos nedan!