Dags för Open’er 2011

Det är, som de flesta nog redan insett, en massiv festivalhelg som stundar. Roskildefestivalen och Peace and Love slåss om större delen av den svenska publiken och det mediala utrymmet, men det finns andra alternativ också. I år kommer några av oss på Rockfoto att ta båten över Östersjön och besöka Heineken Open’er i Gdynia, Polen – något som vi redan skrivit om här.

Digniteten på festivalens toppnamn håller skyhög nivå med Coldplay, Pulp, Prince och The Strokes som toppnamn på den stora scenen under festivalens fyra dagar. Men Open’er är också för polska artister vad Peace And Love är för svenska – den polska eliten, inom de flesta riktningar av populärmusik, kommer att framträda på Open’er. Detta kommer vi förhoppningsvis att återkomma till efter festivalen.

Vi peppar som vanligt med en spellista, som inte bara tar upp de största namnen utan visar lite mer av festivalens bredd. Spellistan hittar ni här!