Metaltown-peppen börjar NU!

Ursäkta, Sweden Rock Festival, ni kanske inte längre enbart stoltserar med AOR eller stofiler inom rockens värld, men ni får se er omkörda i åtminstone kategorin brutalaste musik. Metaltown krossar det mest av motståndet trots att till och med en så pass kärleksfull festival som Peace & Love erbjuder många tunga akter i år.

Från Kanada kommer hårdrockens ärligaste farbröder, Anvil. Det kan inte ha undgått någon hur bandet kämpat i årtionden med ett genombrott. System Of A Down återförenas och står på scenen i Göteborg. Likaså At The Gates som återförenas (igen!). Från Danmark kommer Carlingsrocken personifierad i form av Volbeat. Glöm inte brylkrämen, stilettkammen och att vika upp byxbenen till knäna.

Söker du tongångar från andra sidan Atlanten kommer nu-metalpionjärerna Korn och sydstatrockiga The Damned Things samt fräna The Black Dahlia Murder. Missa inte sistnämnda om du gillar extrem melodiskt dödsmangel! Madball bjuder på den tyngsta hardcoren New Yorks gator sett och från Sydamerika bjuder Cavalera Conspiracy upp till dans. Australiens metalcoregiganter Parkway Drive gästar också festivalen.

Närmare geografiskt, bjussar britterna på både Bring Me The Horizon och skräcködlorna Cradle Of Filth medan vi svenskar ställer upp med en rejäl försvarslinje med Soilworks moderna metal, Khomas känsloladdade musik, partyrockande Bullet, nytända Evergrey, 70-talsrökiga Graveyard och meckiga Meshuggah.

Eller varför inte uppleva lite ockultism och dyrka Satan framåt småtimmarna? Ghost och Watain (bilden) står för det antireligiösa mässandet.

Lyssna på vår peppiga Spotifylista helt dedikerad till Sveriges bästa metalfestival här.

Up the irons/Metal up your ass. Vi ses i Göteborg till helgen!