Little Majorette, en erfaren musikertrio som tänkt efter

Little Majorette

Petter Winnberg och Zoe Durrant är ett stiligt par. Petter i hatt med vida brätten och Zoe med prydlig rosett under hakan. De kommer direkt från kyrkan efter att tillsammans ha framfört albumets titelspår, Rifle Heart, på begravningen för ett litet, litet barn. Trots att stunden är dyster berättar Zoe och Petter artigt om hur musikbranschen förändras, att Tommy Körberg är rädd för förkylningar och att statliga pengar förlamar stelbenta jazzmusiker. Little Majoretts tredje medlem, Nils Törnqvist, befinner sig på annat håll.

Den svensk-brittiska låtskrivartrion gav upp planen om att skriva musik till andra artister – de ville ha låtarna själva. Den 20 april i år, tre år efter att de började skriva tillsammans, var pop-gruppens första album färdigt. Några utmålande beskrivningar av sin musikaliska inspiration har inte det ganska fåordiga paret.

– Jag har lyssnat en del på svensk pop från 60-talet. Monica Zetterlund och Shanes till exempel, säger Zoe.

Jag tittar frågande på Petter som också ser oförstående ut – Shanes? Att googla svensk pop är sök-metoden Zoe använder för att leta sig fram till musik från förr. Hon har tidigare spelat i bland annat Londonbaserade indie-bandet Havana Gun och driver även en vintage-marknad i Norfolk, norr om London.

Petter har bland annat spelat med brodern Pontus Winnberg i Miike Snow, isländska reagge-bandet Hjálmar (båda tillsammans med Nils Törnqvist), det egna bandet Petter and the Pix, gett ut en barnskiva och sen tonåren spelat med svenska jazzmusiker.

– Det är alltid lättare att ha åsikter när man spelar någon annans musik, när man själv inte har hela ansvaret, säger han.

Förutom Never Be The Same som Petters bror Pontus Winnberg (Miike Snow) producerat, så har Little Majorette skrivit, spelat in och producerat alla låtar själva. På avslutande titel-spåret Rifle Heart gästas de av en folkkär röst. Väl inläst dök Tommy Körberg upp i studion och levererade sin sånginsats på två försök. Någon djupare vänskap uppstod dock inte: Tommy var rädd för Petters förkylning och höll sig på avstånd.

– Vi hoppas att han ska gästa oss på någon spelning, men han är väldigt fullbokad, säger Petter.