Veckans bästa spelningar

En riktigt bra spelningvecka där underhållningen stavas hiphop-gigant, svensk världsstjärna och hajpad hård rock, är på ingång. Rockfotos lokalredaktörer har valt ut veckans bästa gig.

STOCKHOLM:

27-30 mars: Robyn, Cirkus, kl 20

Body Talk Pt. 1 var en succé, likaså Body Talk Pt. 2, likaså TV-uppträdandena hos David Letterman och Jay Leno, gästspelet i ”Gossip Girl”, konserterna på Roskilde och Popaganda och Peace & Love och Arvika. Nyligen släppte Robyn det kompletta albumet Body Talk, ett av årets bästa popalbum, och befäste sin plats på tronen som 2010 års sanna musikdrottning. Robyn avslutade året med två konserter på Berns Salonger men tar nu ny sats med fyra spelningar på fyra dagar på Cirkus i Stockholm.

30 mars: Raekwon, Kägelbanan, kl 20

Det finns inte många rappare som öppet skulle kunna kritisera sin producent, klaga på låtarnas stil och hävda att producenten i fråga tappat lite av sin fingertoppskänsla, och komma undan med det. Raekwon kan, t o m när han kritiserar den allsmäktiga RZA, för att Wu-Tang Clan och alla dess medlemmar är ett samlat unikum som står högt över hiphopens vanliga regler. The Chef, som han kallas, är aktuell med ett album helt utan RZAs inverkan och i mars gör Raekwon sin första Sverigespelning någonsin som soloartist.