Veckans bästa spelningar

Utanför faller regnet och snön vill inte riktigt försvinna, men vi känner ändå att det nog är dags att snart ta fram Conversen igen. De kan åtminstone vara lämpliga att bära inomhus när du går på en de spelningar som lokalredaktörerna vill tipsa om. Rock i olika former, pop på svenska och lite hederlig gammal reggae är några av de genrer vi bjuder på denna vecka.

STOCKHOLM:

11 mars: Cut/Copy – Strand, kl 21

Med bas, gitarrer och trummor som grund spelar australiensiska trion Dan Whitford, Tim Hoey och Mitchell Dean Scott dansmusik, sådan som spelas på klubbar och är som skapad för att remixas av DJs. Trion utgör Cut/Copy som 2007 slog igenom ordentligt och hyllades av musikbloggar världen över. Cut/Copy är i 2011 tillbaka med Zonoscope, bandets tredje album, är ett som beskrivs som det mest poppiga och ambitiösa hittills och släpptes 8 februari.

13 mars: Kyuss Lives!  – Debaser Medis, kl 21

Katzenjammer är anledningen till att Joshua Homme är världskänd och anses vara en av världens bästa frontmän. Men Katzenjammer är också det första namnet Kyuss hade, och grunden till det band som 2010 återuppstod som Kyuss Lives! Här spelar tre av de medlemmar som varit med om mest när Kyuss skapade det som är känt som desert rock och som under 2010-2011 drar ut runt om i världen. Kyuss Lives! tar vid där Kyuss slutade för 15 år sedan, men med John Garcias gitarrist Bruno Fevery som vikarie för Joshua Homme.