Stjärnskott: Niki & The Dove

Man blir nyfiken när man hör Niki & The Dove. Tydliga trummor och drömska slingor bär fram en mångsidig, uttryksfull och klar röst signerad Malin Dahlström. Brittiska bolaget Moshi Moshi vars artiststall i princip helt består av musikaliska fullträffar plockade upp duon förra året . Rockfoto har placerat bandets bland de mest intressanta akterna 2011.

Niki & The Dove verkar ha en hektisk period – vad händer just nu?
– Vi håller på att avsluta inspelningen av vår fullängdare. Så vi är i studion från morgon till kväll. Ikväll ska vi till exempel spela in en kör på 15 personer. Kul! Vi kommer också göra en del spelningar i Sverige och Norge i februari.

Er låt ”Under the Bridge” har uppmärksammats i England, hur tas ni emot där? Skiljer det sig från här i Sverige?
– Vi har fått ett fint mottagande både hemma och i England. Detta är vi väldigt glada för såklart! Känns lite overkligt.

Det är mycket fokus på ljudet i låtarna. Hur skapas soundet?
– Vi producerar låtarna tillsammans med producenten Elof Loelv. Att vara tre i studion innebär att var och ens idéer granskas noga. Detta är nog sunt även om det kan vara jobbigt när alla tre tycker helt olika. Vi bidrar alla tre till hur det låter. En persons idéer föder någon annans.

Medlemmar: Malin Dahlström och Gustaf Karlöf Bildades: För knappt ett år sen Kommer från: Göteborg och Stockholm Lyssna: på "DJ, Easy My Mind" på Spotify

Vilken plats har orden?
– Stor.

I videon till ”DJ Ease my Mind” uppträder två akrobater, och Malin har jobbat med dansare tidigare. Vad betyder rörelse och kopplingen till andra konst- och uttrycksformer för er?
– Inspiration kommer nog mer från andra former av uttryck än just musik för tillfället. Vi är intresserade av just kopplingen mellan olika uttrycksformer.

Vad lyssnar ni på och inspireras av just nu?
– Malin: Trummor
– Gustaf: Sergei P.