Beach House – tonårsdrömmar och reverb

Det är onsdag och det fullkomligt sönderhyllade bandet – eller snarare duon – Beach House har tagit plats i ett sunkigt bakrum på Debaser Medis inför sin kommande spelning. Vädret utanför visar inte direkt upp Sverige från sin mest representativa sida så i panik över vårt redan isbjörns-befläckade rykte visar jag Victoria Legrand och manliga kollegan Alex Scally ett bildspel bestående av lite mer tilltalande bilder.

Sverige, Sverige! Haha kan vi åka till de här ställena?

Absolut, det borde ni! Och Norge i jämförelse med det här, jag menar hur tänkte ni när ni döpte en av era singlar tillNorway?

– Alltså, låten handlar ju inte om Norge…

Nej, nej det vet jag – men ni borde ha döpt den till någonting annat?

Victoria Legrand: Ehm, haha, men när vi var där [i Norge] så hade vi inte alls tillbringat särskilt mycket tid i Sverige – eller i något annat skandinaviskt land heller för den delen – så vi blev väldigt tagna av stället. Men hade vi sett de här bilderna så kanske vi hade gjort annorlunda – det här är underbara bilder!

Alex Scally: För oss så var det första gången som vi var i Skandinavien och vi blev tillbedda att skriva en låt på ett tåg genom Norge…

V.L: … av en radiostation!

Så kanske Sverige nästa gång då?

A.C: Ja det hade vi mer än gärna gjort, vi kan försöka men det är ju så himla dyrt här!

V.L: Inte lika dyrt som Norge dock, haha!

Men för att hoppa vidare till en annan fråga, är Teen Dream ett klassiskt hångel-album, om man syftar på namnet?

V.L: Haha, jag tror att alla våra skivor har fått folk att hångla och jag tror att de förmodligen kommer fortsätta göra det tillTeens Dream men du vet… all musik är på något vis hångelmusik, alltså till och med black metall kan ju vara riktigt erotiskt för viss

× × ×