Redaktionens favoriter v.41

Sleigh Bells. Foto: Viktor Wallström / Rockfoto
Sleigh Bells. Foto: Viktor Wallström / Rockfoto

Då var det återigen dags att fira fredag. Här är HYMN-redaktionens favoriter från veckan som gått.

Sleigh Bells – ”And Saints” (låt)

Noisepopduon Sleigh Bells annonserade släppet av en ny EP ihop men en singel i veckan. ”And Saints” kommer att finnas med på Kid Kruschev som ges ut av Lucky Number den 10 november. Låten lovar extremt gott.

Cassius Lambert – ”Krig” (låt)

Basfenomenet Pelle Lindsjö, som gör musik under sina mellannamn Cassius Lambert, har vi haft ett gott öga till ända sedan hans debut-EP i slutet av 2014. Trots att han var grym redan då känns det som han utvecklas hela tiden. ”Krig” är ännu ett steg på den inslagna vägen. Fantastiskt.

Anna St. Louis – ”Fire” (låt)

Kevin Morbys Mare Records bjuder på releasen av Kansas-bördiga Anna St. Louis ljuvliga folklåt ”Fire” – hämtad från kommande First Songs som släpps i början av november. Imponerande första smakprov!

Terra – Live på Yaki-Da (session)

Göteborgsbaserade Terra har hintat om ny musik ett tag, men för att stilla abstinensen rekommenderar HYMN-redaktionen alla att spana in nedanstående session från Yaki-Da.

Det Brinner – ”Så låt mig vara” (låt)

Matilda Sjöström hörs med jämna mellanrum prata i P4 Göteborg, men hennes musik borde höras lika ofta. Nya singeln ”Så låt mig vara”, hämtad från kommande debutalbumet med samma namn, golvar med sin svenskspråkiga och sorgsna disco. Ett slags möte mellan 80-talets New York och samtidens Göteborg, Musiken präglas av vardagliga texter som är lätta att relatera till och Matilda har en röst som värmer.

Deradoorian – ”Return Transcend” (låt)

Imorgon går Dream Music av stapeln på Malmö Live – en tolv timmar lång festival där dronemusik står i centrum. Bland de många grymma bokningarna finns exempelvis högaktuella Deradoorian. Nyligen släppte hon ett nytt minialbum och låten ”Return Transcend” därifrån är helt makalös.