PREMIÄR: Makeout Point – ”Indie Girlfriend”

pressphoto

Efter släppet av ”My Name is Blank” för några veckor täcker Stockholmsbandet Makeout Point av ännu en singel.

På ”Indie Girlfriend” är det basisten Alma Broman som tar över rollen som leadsångare i en självbiografisk låt om hur det är att ses som en endimensionell karaktär, att vara osäker på huruvida folk verkligen gillar dig för den du är.

Till skillnad från förra singeln som flirtade lite mer med grungen förs tankarna denna gång till tidig brittisk indiepop med fuzziga gitarrer över ”This Charming Man”-trummor och perfekta melodislingor.

Det går att säga att Makeout Point utan tvekan axlat rollen som ett av de mest charmiga banden från huvudstaden, och den 18 oktober kan du se dem på Under Bron där de spelar tillsammans med Cat Princess, Mama Sonic och Sabine Women.

Du kan premiärlyssna på ”Indie Girlfriend” här: