Veckans FYND: KAALM, Valnöt och This is Water

KAALM
KAALM

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

KAALM

Malmögruppen KAALM spelar musik komponerad av Karolina Almgren, som under de senaste åren haft stora framgångar som sopransaxofonist – både på den svenska och den internationella jazzscenen. Med influenser från pop, soul och jazz har bandet skapat en melankolisk ljudbild som känns klassisk och nyskapande på en och samma gång. Debut-EP:n Everything är ute nu.

Valnöt

Katharina Grubmüller och Nils Biström ligger bakom projektet Valnöt. Inspirerade av äldre svenska visor skriver och producerar de låtar i ett indie/alternativpop-format. Första smakprovet ”Kall sommarvisa” imponerar på alla sätt och vis.

This is Water

Göteborgsbandet This is Water nämner band som The National och The War On Drugs när de beskriver sin musik och speciellt de sistnämnda känns som en given referens att droppa efter att ha lyssnat genom debut-EP:n. Det är åttiotalsdoftande, storslaget och bredbent men i dess allra mest positiva bemärkelse.

Lyssna på vår playlist med FYND här.