VIDEOPREMIÄR: Vogon Poetry – ”Dangers Of Space”

Idag premiärvisar HYMN sci fi-popparna Vogon Poetrys nya video ”Dangers Of Space”. Videon är inspelad i skogarna norr om Uppsala och fortsätter på Göteborgstrions inslagna väg med melodiös synthpop och sci fi-inspirerade teman. Idag släpps också singeln med remixar av bland andra Octolab och Tolchock.

Vad handlar låten ”Dangers Of Space om?

– Idén till ”Dangers Of Space” föddes ur filmen Prometheus. Roger, som skrev låten, är och har alltid varit ett otroligt nördigt fan av allt som har med filmserien Alien att göra. Första delen av Alien är den film som snurrade absolut flest varv (mer än 40!) i hans VHS-bandare när det begav sig och det har alltid varit ett mål att skriva en text som utspelar sig i den värld som rymmer ”xenomorphs”.

– När Alien: Covenant närmade sig så landade texten och resultatet är ”Dangers Of Space”. Musiken skrevs som vanligt i huvudsak på ett hotellrum under en jobbresa och texten kom till i solstolen under en semester. Av någon anledning har det blivit så de flesta Vogon Poetry-låtar skapas.

Kan ni berätta något om inspelningen av videon?

– Det var en fantastiskt kul upplevelse! Hela bandet drog till Uppsala-trakten där vi mötte regissör Jonas Wolcher, fotograf David Nilsson och rekvisitamakaren Gustav Ljungdahl.

– Videons handling speglar inte texten utan är snarare en rymdopera inspirerad av stämningen i musiken. Vi tillbringade en hel helg med att fånga känslan från 60-talets science fiction-filmer. Bland annat gjorde vi en riktig old school-inspelning av flygande tefat. Vår sångare John fick äran att gestalta Dr Brain – en mystisk varelse som framför budskapet med stark stämma.

– Under helgen spelade vi också in en ”Making Of”-video med lite mer information om hur allt gick till. Kolla in ”Making Of”-videon på YouTube.