Redaktionens favoriter v.38

Matt Berninger / The National. Foto: Nora  Lorek / Rockfoto
Matt Berninger / The National. Foto: Nora Lorek / Rockfoto

Då var det återigen fredag och dags för HYMN-redaktionen att lista musikpärlor från veckan som gått.

The National – ”Maybe Not” (Cat Power-cover)

Albumaktuella The National avslutade en spelning på Operahuset i Cork, Irland med att tolka Cat Powers ”Maybe Not”. Det var naturligtvis beyond vackert. Hela spelningen (som gästades av Justin Vernon/Bon Iver och Lisa Hannigan – precis som på festivalen Haven i Köpenhamn i augusti) finns att se nedan. Rekommenderas verkligen!

MUNA – ”In My Way” (video)

Ett av årets bästa popalbum heter About U och är gjort av den amerikanska trion MUNA. Nu har Katie Gavin, Josette Maskin och Naomi McPherson följt upp denna platta med en ny singel och video. ”In My Way” infriar alla förväntningar. 

Angel Olsen – ”Special” (låt)

Angel Olsen utannonserar raritetssamling och bjuder samtidigt på mörka ”Special”. En gåva som HYMN-redaktion tar emot med öppna armar.

Jireel – ”Man Of The Year” (låt)

Stockholmsbaserade Jireel fortsätter att övertyga och den luftiga produktionen imponerar. Nya singeln ”Man Of The Year” är medryckande hiphop i symbios med samtiden och befäster Jireel som en av Sveriges intressantaste rappare. Låten gästas av begåvade Julia Dang från TheLineUP.

Whitney Rose – ”You Don’t Scare Me” (låt)

Den 6 oktober släpper Whitney Rose sitt kommande album Rule 62 och aktuella singeln ”You Don’t Scare Me” är en av årets finaste countrylåtar. Kärleksbekymmer i klassisk förpackning, men med en närvaro som gör det omöjligt att sluta lyssna. Bedårande!

liv – ”Hurts To Liv” (låt)

liv är tillbaka med countydoftande och stillsamma singeln  ”Hurts To Liv” – en låt som lika gärna kunde ha spelats in i början av 70-talet. På tal om country: lyssna på Per Gessles och John Holms fina duett ”Det är vi tillsammans”.

Marlene – ”Miss You A Little” (låt)

Att Marlene är ett namn att räkna med har vi vetat länge men nu har även den amerikanska publiken och pressen börjat vakna. Extremt välförtjänt. Nya singeln ”Miss You A Little” som släpptes i dag är en popsingel i världsklass.

Eavesdrop – ”Obscured Clarity” (låt)

Göteborgsbaserade Eavesdrop bjuder på gotiska popdrömmar i oemotståndliga ”Obscured Clarity”. Låten är hämtad från bandets självbetitlade debut-EP.