Veckans FYND: TROMB, Dogsmile och Amanda Alexander

TROMB
TROMB

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

TROMB

Stockholmskvartetten TROMB EP-debuterade i augusti. De levererar en platta med fyra högintressanta spår instrumental musik av det hårdare slaget. Improvisation och repetition står i centrum. Lysande detta.

Dogsmile

Även om det här är ett nytt fynd för oss så är medlemmarna i Dogsmile knappast några nykomlingar på den svenska musikscenen. På åttiotalet spelade de i postpunk- och indieband som Aptit, Camouflage, Tapirerna och Easy, och det är i dessa musikaliska kvarter som man fortfarande rör sig. Funkar lika bra nu som då!

Amanda Alexander

Tjugofyraåriga Stockholmstjejen Amanda Alexander är verksam som låtskrivare, producent och sångerska. Hon imponerar rejält med debutlåten ”Lördag”. En modern soulpoplåt som besjunger veckans bästa dag. Vi kommer följa hennes karriär med spänning för det här lär knappast vara det sista vi hör från detta stjärnskott.

Lyssna på vår playlist med FYND här.