Makeout Point: ”Målet är att släppa en fullängdare nästa år”

IMG_4319

Som tonårsversionen av en Lilla Melodifestivalen-låt, mixat med tv-serien Buffy the Vampire Slayer – så beskriver Makeout Point sitt senaste släpp.

Stockholmsbaserade Makeout Point, indiebandet med starka punkinslag, återvänder med ny musik i form av singeln ”My Name is Blank”. HYMN fick fyra snabba med kvintetten som går under etiketten våldsam indiepop.

Beskriv singeln ”My Name is Blank”?

– Man kan se låten som en tonårsversion av ”Varför jag?” från Lilla Melodifestivalen 2004. Det är en låt som handlar om att gråta med sina gosedjur och undra varför det är just en själv som har det så dåligt.

Vad är inspirationen?

– Handlingen till låten är inspirerad, eller kanske löst baserad, på ett avsnitt av tv-serien Buffy The Vampire Slayer som handlar om en tjej som bor i ventiler och som ingen bryr sig om, så därför blir hon osynlig. Det är en av seriens mest träffande avsnitt – och låten försöker fånga samma känsla av att må dåligt när ingen ser en.

”Vi kommer släppa fler singlar, musikvideor, köra lite gig, släppa lite merch – kanske en läsk”

Vad händer med Makeout Point framöver?

– Vi kommer släppa fler singlar, musikvideor, köra lite gig, släppa lite merch – kanske en läsk. Målet är att släppa en fullängdare nästa år.

Och varför har ni tagit bort allt gammalt material?

– Vi äger inte rättigheterna till själva inspelningen, men vi kommer spela in den på nytt och då även med ett förändrat arrangemang.