Veckans FYND: Josefin Danielsson, Mutant Gredelin och Hildur Höglind

Josefin Danielsson pressbild
Josefin Danielsson pressbild

Då var det återigen måndag och dags att presentera veckans tre FYND.

Josefin Danielsson

Hon har redan liknats vid Jakob Hellman, så den jämförelsen behöver vi inte göra, däremot ligger det nära till hands att droppa svenska popstjärnor som Säkert! och Veronica Maggio när Uppsalabaserade Josefin Danielssons musik ska beskrivas. I början av den här månaden ep-debuterade hon med Resten av mitt liv. Kolla speciellt in singeln ”Alla andra”.

Mutant Gredelin

Mutant Gredelin gör shoegaze på svenska. Första singeln heter visserligen ”Sommarlov” men passar lika bra för post-sommar-vemodet. Senare i år kommer en sexspårig debutplatta på minidisc! Endast tjugo ex kommer att tryckas, så skynda fynda.

Hildur Höglind

Singer/songwritern Hildur Höglind är aktuell med låten ”On Monsieur’s Departure”. Texten till detta spår är hämtad från en dikt av drottning Elizabeth I av England, som skrevs i slutet på 1500-talet. Hildur har tonsatt, arrangerat och spelat in den för att försöka väcka nytt liv i texten. Det är den första av tre ”diktlåtar” som hon kommer att släppa. Extremt intressant koncept lycker vi!

Lyssna på vår playlist med FYND här.