De bästa musikvideorna från augusti 2017

Förlora dig i allt från fascinerande nyskapande teknologi till vackra och berörande berättelser. Sofie Tedenstad Svebring har valt ut de viktigaste musikvideorna från augusti.

Enter Shikari – “Live Outside”

Publicerad: 1 augusti 2017

Regi: Bob Gallagher

Tänk så smidigt det vore om vi bara kunde ta på oss ett par VR-glasögon och ta några piller för att få uppleva nya saker och inte behöva förflytta oss på riktigt… Fast vänta lite nu – är det inte redan så det är? En lite överdriven bild av vår tid är det trots allt som visas i den här videon av Bob Gallagher.

Elli Ingram – “Table For Two”

Publicerad: 3 augusti 2017

Regi: Nadia Lee

Ett fryst ögonblick på en snabbmatsrestaurang filmas här och vi får komma besökarna riktigt nära. Den gravida kvinnan, den aggressiva mannen med tatuerat huvud och det äldre paret som försöker vara lite coola är bara några av stereotyperna som vi får träffa på.

Father John Misty – “Things It Would Have Been Helpful To Know Before The Revolution”

Publicerad: 3 augusti 2017

Regi: Chris Hopewell

Världens finaste lilla animerade video som utspelar sig i en övergiven spökstad. Detaljerna är så välgjorda. Man vill nästan pausa den för att läsa på alla plakaten, till exempel. Fullt av samhällskommentarer från början till slut.

The Shins – “Half a Million”

Publicerad: 8 augusti 2017

Regi: Lamar + Nik

Ytterligare en fantastisk animerad video. Bland det coolaste man kan se just nu. Dessutom blir man imponerad när man inser hur mycket jobb och tålamod det ligger bakom det hela. Den är gjord av 5 566 klistermärken med stop motion-teknik. Se den!

Cold War Kids ft. Bishop Briggs – “So Tied Up”

Publicerad: 8 augusti 2017

Regi: Tota

Mörk humor blir det i denna video om vad som kan finnas dolt under ytan i ett “perfekt förhållande”. Inget för känsliga tittare då det blir ganska våldsamt emellanåt.

Dolores Haze – “White House”

Publicerad: 9 augusti 2017

Regi: Nim Sundström

Lite svenskt på listan. Videon innefattar, som titeln antyder, en hel del kritik mot USA och Donald Trump. Det bjuds på både provokationer och en hel del humor.

Foster The People – “Doing It for the Money”

Publicerad: 11 augusti 2017

Regi: Daniel Henry

Man känner snabbt att det man ser här är något annorlunda. Något man inte riktigt har sett förut. Det är nämligen en av de första videorna som skapats med Google’s DeepDream-teknologi. Vad det innebär går inte riktigt att förklara utan måste helt enkelt upplevas.

M83 – “Do it Try It”

Publicerad: 14 augusti 2017

Regi: David Wilson

Ett litet barns teckningar kommer till liv i den här videon och vi får följa med in i en fantasivärld som läggs utanpå den tjatiga, jobbiga verkligheten hos en familj på en snabbmatsrestaurang. En underhållande video som fått mycket uppmärksamhet.

Logic – “1-800-273-8255” ft. Alessia Cara, Khalid

Publicerad: 17 augusti 2017

Regi: Andy Hines

En av de mest sedda, riktigt viktiga videorna från förra månaden. Låtens titel är telefonnumret till den nationella “Suicide Prevention Lifeline” i USA. Detta ger också en hint om vad videon handlar om – att hantera jobbiga känslor och händelser. Mörkt men samtidigt hoppfullt på slutet.

Last Breath – “Yaeji”

Publicerad: 28 augusti 2017

Regi: Kathy Yaeji Lee

En egenregisserad, klockren parodi på dagens alla smink- och prylbloggarvideor på Youtube. Den är enkel, den är rolig, den är fantastisk. Budget är inte allt – idé och utförande kan räcka långt ibland.

Bubblare:

Neon Trees – “Feel Good”

Ensamhushåll – “Undantaget”

Le Youth ft. Ava Max – “Clap Your Hands”

Strangelove – “Lonely Souls”

Tennyson – “L’oiseau qui danse”