Candice Gordon – Garden Of Beasts

1500318033_ebaf02292219ebd56ab75413863e7718

Candice Gordons debutalbum Garden Of Beasts är en häxbrygd gjord på klassisk rock, gotisk åttiotalspop och den mörkare delen av nittiotalets alternativa rock.

Här hörs tydliga spår från artister som Nick Cave, PJ Harvey och Siouxsie Sioux. Själv säger Candice Gordon att hon influerats av sin flytt till Berlin och det känns helt logiskt – den här sortens musik har alltid haft ett starkt fäste i Berlin.

Musiken är mörk, suggestiv, smått hypnotisk. Det finns något filmiskt över kompositionerna, som ofta är uppbyggda kring dramatik och intensitet. Stildrag och instrumentation har tydligt lånats från klassisk filmmusik vilket ger en speciell känsla. Arrangemangen är skickligt frammejslade, fyllda av snygga detaljer.

Ibland når inte låtarna helt fram, och det kan kännas som att ambitionerna är större än själva resultatet. Trots väldigt snyggt musikaliskt hantverk lyckas man inte alltid fånga känslan.

Slutresultatet blir att skivan vacklar mellan fullräffar och låtar som inte riktigt känns. Garden Of Beasts är ändå en riktigt stark debut, ett mycket intressant startskott för en originell och lovande artist.

[Proper Octopus Records, 8 september]

6