Hallå där… Lick Your Wounds!

unnamed

Malmöitiska Lick Your Wounds (Sanna Martin och Emelie Ekberg) imponerade rejält med sin debutsingel ”Ridiculos” i början av sommaren. Nu är de tillbaka med en ny feministisk poplåt samt en spelning på Plan B:s scengatufesten NGBG på lördag. Hög tid att kolla läget med duon.

Berätta lite om nya låten!

– ”Kindest of Girls” är en partylåt om sexuella trakasserier, ätstörningar och destruktiva normer. Om den ilska, desperation och maktlöshet vi som icke-cis-män kan känna av att leva i ett patriarkalt samhälle. Men låten handlar också om att ta tillbaka makten och att inte känna sig ensam i sin utsatthet.

”Låten handlar också om att ta tillbaka makten och att inte känna sig ensam i sin utsatthet”

Vad har ni för förväntningar inför giget på lördag och vad kan publiken ha för förväntningar på er?

– Förutom spelningar på våra egna hemmafester är det här vårt andra gig nånsin och vi är ganska övertygade om att det också kommer bli vårt bästa. Känns härligt att spela tidigt, vi kommer vara pigga!

 Vad händer annars för Lick Your Wounds framöver?

– Vi har massor på gång! Musikvideo till ”Kindest of Girls”, EP-släpp i oktober, och så ska vi såklart skriva nytt – det längtar vi efter! Vi har nyligen fått okej från det gamla proggbandet Röda Bönor att göra en cover på en av deras bästa låtar.

Lyssna på ”Kindest Of Girls” nedan: