Veckans FYND: Lova, Dufwa och Adam Jonsson

Lova
Lova

Då var det återigen måndag och dags att presentera veckans tre FYND.

Lova

Tyresötjejen Lova Drevstam solodebuterade med lovande EP:n En gång för alltid i höstas och i våras kom ett spår där hon gästas av hajpade rapparen Conakry. Nu är hon åter aktuell med ny musik – grymma singeln ”Minns du”. En låt som är mindre pop och mer trap och modern r&b än tidigare.

Dufwa

Dufwa är Mats Erlandssons och Maria W Horns gemensamma projekt. Nyligen släppta kassetten Fältinspelningar från Terres de l’Ebre (ges ut i 100 ex) bygger på inspelningar från katalanska insektsfält. Suggestivt och massivt på samma gång. Lika mycket drone som ljudkonst detta.

Adam Jonsson

Malmöbaserade Adam Jonsson är till vardags med i indiebandet Kluster som vi skrivit om tidigare här i Veckans FYND.  Nu solodebuterar han under eget namn. Målet har varit att göra ”rak och personlig popmusik på svenska som blandar en polerad och stökig ljudbild”. Låtarna ”Underbara värld” och ”Januari” imponerar!

Lyssna på vår playlist med FYND här.