PREMIÄR: The Good Morning Spider – ”Sleeptalking”

TGMS_Cover

Viktor Rinneby har senast varit aktiv i projektet Ramaskriet, men det är som kärnan i Malmöbaserade psychakten The Good Morning Spider vi känner honom bäst.

Idag är det världspremiär för nya spåret ”Sleeptalking” – en låt som för tankarna till fantastiska band som Sparklehorse och Flaming Lips samtidigt som soundet känns tidlöst. Magisk låt detta!

– ”Sleeptalking” är en av många låtar jag skrivit de senaste åren, men den första jag släpper med det här projektet på länge. Medverkar gör även Jonas Hagberth på trummor. Gitarrer, bas, sång, text, musik och inspelning samt produktion av låten står jag för. ”Sleeptalking” är inspelad och mixad på ”Studio Klaffen” där jag gör musik och arbetar, i en studio byggd av Tore Johansson. Jag spelar även spelar in andra när tid och tillfälle ges. Under hösten jobbar jag bland annat med Andi Almqvist och hans kommande skiva, berättar Viktor.

Lyssna nedan:

The Good Morning Spider är återigen ett soloprojekt och det finns inga planer på att spela live. Singelomslaget ska föreställa Viktor och är målat av Josefin Afzelius.