VIDEOPREMIÄR: Pink Milk – ”Awakening of Laura”

Duon Pink Milk – bestående av Maria och Edward Forslund – har på sin aktuella singel ”Awakening of Laura” skapat en nattlig ljudbild som kastar långa, flyende skuggor. Produktionen är storslagen och i bakgrunden hörs ekande trummor, snyggt sammanvävda med drömska gitarrer, där helheten bildar en av årets vackraste och bästa shoegaze-låtar.

Nu har detta egenproducerade reverbmästerverk fått en passande video, inspirerad av animeklassikern The Ghost In The Shell från 1995. Sandra Lundvall står för animationen. Premiär på HYMN i detta nu. Titta ovan.

Edward berättar att videon kretsar kring en dansande android som sjunger samtidigt som hon faller sönder bit för bit.

– Låten handlar om passion och kroppsliga begär, och är inspirerad av baletten Awakening of Flora från 1984. Den är tagen från debutalbumet Purple som släpps digitalt och som tolva senare i höst på Black Hair Records.

I likhet med singeln har Maria och Edward producerat själva. DIY är det enda rätta.