Veckans FYND: Baba Vanga, Local Loco and the Idiots och Void Surfers

Baba Vanga
Baba Vanga

Då var det återigen måndag och dags att presentera veckans tre FYND.

Baba Vanga

Göteborgsk spökblues – kan det vara något? Svaret är JA! I alla fall i Baba Vangas tappning. Trion, som spelat ihop sen 2015, har precis släppt en singel från en kommande EP som de spelat in ihop med Anders Lagerfors på Nacksving Studios. Som hämtat från ett avsnitt av True Detective.

Local Loco and the Idiots

Malmöbaserade Local Loco and the Idiots är ett av extremt många band som spelar på gatufesten NBGB i Malmö den 9 september. Inspiration hämtas från New Orleans-jazz och blues och visst känns det lite som att vandra längs Bourbon Street när en lyssnar? Den genuina spelglädjen och kärleken till musiken går sannerligen inte att ta miste på.

Void Surfers

Syskonen Olof (The Icehorse, Add Silence) och Stina Broström (Svart Magi) slår sina påsar och musikaliska talanger ihop i gemensamma elektroniska postpunkprojektet Void Surfers. Första singeln ”Shiny Dots” borde kunna vara något för alla Molly Nilsson-fans i församlingen. Skevt, nostalgiskt och alldeles underbart.

Lyssna på vår playlist med FYND här.