Veckans FYND: Yaeger, Star Family och Grå vardag

Yaeger
Yaeger

Varje måndag presenterar HYMN tre svenska musikfynd att hålla ögonen på. Veckans skörd hittas nedan:

Yaeger

Det skulle inte förvåna oss om Sveriges nästa stora musikexport stavas Yaeger. Unga stjärnskottet Hanna Jäger sätter stämningen får sensommaren med lyxiga popsingeln ”Ocean”. Producerad av varärdu som även jobbat med bland andra Broder John och Säkert!

Star Family

Tommy Galento och Pelle Vallgren tog en paus från bandet OK Star Orchestra och spelade in sin första Star Family-platta i Christian Gabels studio. Med sig på tåget hade de med musiker från bland annat Fire! Orchestra, Den Stora Vilan och Combo de la Musica. Resultatet hamnar nånstans mellan alla namn som droppats ovan.

Grå vardag

Linköpingsbaserade Grå vardag drar upp på tempot och ned på stämningen med sin klockrena nostalgipunk på svenska. I veckan släpps LP:n Allting är grått, via bolaget Sven Pop – men redan nu finns det en drös med låtar att avnjuta via Spotify.

Lyssna på vår playlist med FYND här.