Redaktionens favoriter v.33

TENSNAKE
TENSNAKE

Fredag! Fira in helgen med HYMN-redaktionens bästa tips från veckan som gått.

TENSNAKE till Backyard Sessions XL (bokning)

Nästa helg är det äntligen dags för elektronikafestivalen Backyard Sessions XL att gå av stapeln i Malmös Folkets park. HYMN har bidragit med bokningar i form av The Deer Tracks, Brödet och These Heavy Clouds som samsas på postern med namn som Claptone, Finnebassen och ANNA. I veckan kom beskedet att ännu en headliner är bokad. Det är tyska dj:n och producenten TENSNAKE som kommer och bjuder upp till dans. Många kanske känner igen honom från samarbeten med artister som Lana Del Rey, Goldfrapp och Pet Shop Boys. En riktig tungviktare i sammanhanget alltså. Lär bli grymt. Vi peppar med senaste EP:n Machines och med festivalens officiella Spotify-playlist.

Dirty Projectors – Cool Your Heart (Remix-EP)

En av våra favoritlåtar från i år är Dirty Projectors ”Cool Your Heart” där passande nog coola Dawn Richard gästar. Nu har man gett ut en EP med fem remixer av spåret. En riktig gottepåse!

Makthaverskan – ”In My Dreams” (låt)

Den 20 oktober släpper Makthaverskan sitt nya album III och som aptitretare anlände nyligen magnifika popdrömmen ”In My Dreams”. Ett spår som får lyssnarna att kippa efter andan.

Julien Baker – ”Appointments” (låt)

Memphis-baserade Julien Baker imponerar stort med sin nya och sparsmakade singel ”Appointments”. Matador Records gjorde helt rätt när de signade Baker och med största säkerhet kommer hennes andra album Turn Out The Lights att bli ett av årets bästa album.

Sumie – ”Leave Me” (låt)

Vi var många som förälskade oss i Sumies debutalbum som kom 2013 och nu har det äntligen blivit dags för Sandra Sumie Nagano att släppa ny musik. I december kommer albumet Lost in Light och i veckan släpptes vackra singeln ”Leave Me” via Bella Union.

King Gizzard And The Lizard Wizard – ”The Spider And Me” (låt)

King Gizzard And The Lizard Wizard fortsätter att släppa album och nya Sketches Of Brunswick East är ovanligt nedtonad. Underbara loungelåten ”The Spider And Me, som andas brasilianskt 70-tal, och funkig 70-talssoul, är alldeles oemotståndlig.

The Savage Rose – ”Woman” (låt)

Danmarks mest inflytelserika band någonsin fyller 50 detta år, även om det bara är den enorma sångerskan Annisette som är kvar sen starten. Men den aktuella upplagan av bandet håller klassen och nya singeln ”Woman” visar på fortsatt relevans helt fri från trendnervösa tendenser. Den 15 september är en stor dag för The Savage Rose. Då släpps dels deras 23:e studioalbum men de kommer också göra en spelning med full symfoniorkester på Tivoli i Köpenhamn, något som lär bli något alldeles extra.