PREMIÄR: Norma – ”Spectacular Bid”

Foto: Alex Hinchcliffe
Foto: Alex Hinchcliffe

Tio år efter debutplattan är Stockholmsbandet Norma på väg att släppa sin tredje fullängdare – en skiva som är inspelad i klassiska Silence Studio i Värmland. Den vane lyssnaren kommer troligen att känna igen Normas krautiga atmosfäriska spacerock, men pressmeddelandet skvallrar också om ett mer organiskt sound än tidigare. Imorgon släpps smakprovet ”Spectacular Bid”.

Bandet berättar om låten:

– Idén till låten kom till Erik när han gick igenom sin morfars tillhörigheter och fann en bild på en kapplöpningshäst, en häst han mindes från sin barndom. På 70-talet arbetade Eriks morfar som brevbärare och 1978 hade han sparat ihop pengar för en semester i Amerika. Under resan besökte han ett lopp för fullblodshästar för första gången i sitt liv. Loppet var Young America Stakes i New Jersey. Han satsade pengar på Spectacular Bid och vann.

Premiärlyssna via HYMN!