Veckans FYND: Bac Nini, Kronprinsen och Bodega Sisters

Bac Nini. Foto: Slowface
Bac Nini. Foto: Slowface

Då var det dags att köra igång vårt FYND-format efter ett litet sommaruppehåll. Glöm inte att tipsa oss: red@hymn.se.

Bac Nini

Många kanske känner igen henne från Malmös klubbscen, men nu är det dags för Bac Nini att erövra resten av musiksverige. Den 22 juli ep-debuterade hon med Vidare – en fem låtar lång resa mellan stilar som sträcker sig från soul till dancehall och dansvänlig pop. Missa inte henne live när hon öppnar för Cakes Da KillaInkonst den 6 september.

Kronprinsen

Med samplingar från bland annat Lorentz, Duvchi, jj, Lil Wayne och Prince har Malmöbaserade Anton Wedding sytt ihop två extremt charmiga sommarhits under sitt alias Kronprinsen. Stort plus för igenkänningsbara låtrader som: ”Vi sitter i parken och lyssnar på Dirty Mind, det e sol och vi dricker folköl” och ”jag är on fire när jag dansar till rnb” Strålande och lite skev popmusik detta.

Bodega Sisters

Femmannabandet Bodega Sisters, vars medlemmar också återfinns i Stockholmsband som Gorilla Cult, Haschan Luego, Ave. L och Midvinterblot, släppte sin första singel ”Btwn. 1st & A” för ett par veckor sen. Skön blandning mellan kraut, shoegaze och åttitalsdoftande popstpunk och synth. Vi ser fram emot att höra mer!

Lyssna på vår playlist med FYND här.