Myrkurs nya video visar på försiktig utveckling

IMG_7533

Danska Myrkur gjorde sig snabbt ett namn med sin unika tappning av folkmusikkryddad black metal. Debutplattan M kom sommaren 2015 och efter mängder av utmärkelser och succéspelningar har det nu blivit dags för uppföljaren.

Första smakprovet från Mareridt kom för en månad sedan och slog fast att Amalie Bruun tänker göra minst lika stor succé med sin andra platta.

I går kväll kom första videon från nya albumet. ”Ulvinde” är en ganska fantastisk skapelse som visar att Myrkur utvecklats försiktigt men tydligt. Låten i sig är en av de bästa hon gjort och videon känns med sina olika dimensioner väldigt typisk Myrkur.

”Mareridt” betyder ”mardröm” på danska och baseras på de mardrömmar och sömnparalyser som drabbade Bruun efter att hon nästan gick in i väggen efter de två år av konstant jobbande som följde på succén med första ep:n Myrkur.

Amalie Bruun själv säger i ett pressmeddelande att det är den platta hon alltid sökt men aldrig funnit – därför gjorde hon den helt enkelt själv.

Ett av spåren på Mareridt har Bruun skrivit tillsammans med Chelsea Wolfe. Wolfe gästar också på låten med både sång och gitarr.

För produktionen står Randall Dunn, som har jobbat med bland andra Algiers, Sunn O))), Marissa Nadler och Earth. Dunn är för övrigt även producent för svenska Louise Lemóns kommande debutplatta.

Mareridt släpps via Relapse den 15 september.