PREMIÄR: Stars in Coma – ”Ten Years”

IMG_1323

Malmöbaserade Stars in Coma fokuserar kring sångaren och låtskrivaren André Brorsson. I sensommar och under den tidiga hösten kommer två nya album från indiepopprojektet. Escapist Partisans släpps den 25 augusti, medan Defunct Summer är ute den 22 september.

André berättar:

– Jag hade först tänkt göra ett dubbelalbum efter tre år av mitt vanliga OCD-aktiga låtskrivande, men insåg snart att ingen pallar att lyssna på en dubbelskiva med en liten och obetydlig artist. Det första albumet, Escapist Partisans, är mer slickt och producerat med ett ganska nostalgisk tema. Defunct Summer, som släpps en månad senare, är lite mörkare med mer introverta och politiska texter varvat om varandra. Men båda albumen är skrivna under samma period och inspelade i samma studio så det finns egentligen ingen milsvid skillnad i ljudbild. Det är bara bra poplåtar i olika ljudmässiga skruder.

Andra singeln från Escapist Partisans heter ”Ten Years” och har idag premiär via HYMN.

– Den här låten blev någon slags modern popvariant på den generiska sitcom-vinjetten från 80-talet, mycket på grund av saxofonslingorna som spelas av jazzgeniet Daniel Örtegren Desai. Samtidigt något av en hyllning till David Bowie och hans aviga ackordföljer. En sång om att titta tillbaka och att blicka framåt men ändå inse att man inte förändras så mycket som person som man tror man gör, säger André.

Lyssna nedan: