Dear Tracks börjar om på nytt som Houseplants

Matt Messore och Victoria Ovenden gjorde fram till nyligen musik under namnet Dear Tracks (inte att förväxla med svenska The Deer Tracks). Nu har duon släppt sin första musik under sitt nya namn Houseplants och singeln ”Honey Garden” är ett stycke suggestivt drömsk pop som fick mig att bli nyfiken på bandet.

Vad var det som fick er att vilja gå vidare från Dear Tracks till Houseplants?

– Vi har gått igenom så många förändringar sen vi startade Dear Tracks, både på ett personligt och ett musikaliskt plan, och det fick oss att vilja starta om och börja om på nytt med ett nytt projekt.

Nästa vecka släpper ni er debut-EP, berätta om den.

– Vi tillbringade stora delar av förra året med att gå igenom olika låtutkast som vi hade. I oktober så spelade vi in 9-10 låtar och det är spår från den sessionen som vi släpper nu. Så det var ett tag sen vi spelade in den och vi har redan gått vidare lite, musiken vi gör nu är mer elektronisk.

”Vi har redan gått vidare lite, musiken vi gör nu är mer elektronisk”

EP:n släpps på skivbolaget Yellow K, hur kom det sig att ni började samarbeta med dem?

– Vi kände till Yellow K eftersom de släppt Japanese Breakfast, You’ll Never Get To Heaven med flera, så vår kompis/manager Lanny kontaktade dem.

Har ni något mer material på gång?

– Vi arbetar med nya sångidéer och planen är att det blir några demos i slutet av sommaren. Förhoppningen är att det blir en EP till så snart vi har fått ordning på våra idéer. Så håll ögonen öppna, snart kommer det nytt material!

Vad ska ni göra härnäst?

– Vi jobbar med att få fram fler turnédatum här i USA och så har vi kommande spelningar som support till The Drums och Wavves.