De bästa musikvideorna från juni 2017

bjork

Juni månads mest intressanta musikvideor kommer från bland andra Arcade Fire, Showtime Goma och Supernaive. Sofie Tedenstad Svebring har sett hundratals videor från juni och valt ut de bästa.

Se dessa tio viktiga, kreativa och underhållande musikvideor så har du bra koll på det bästa som släpptes förra månaden. Får du inte nog så finns det även en massa bubblare att titta på.

Soulwax – “Do You Want To Get Into Trouble?”

Publicerad: 1 juni 2017

Regi: Ill Studio

För alla som minns hur det var att vara ung och rebellisk kommer här en snygg, effektfull video som taggar igång den bäste.

Showtime Goma – “Propel”

Publicerad: 1 juni 2017

Regi: Jen Goma, Teeny Lieberson and Jojo Glidewell

Två tjejer (kompisar?) lever tillsammans och vi får in en inblick i deras fascinerande värld. Det tar ett tag in i videon innan vi förstår vad som är i görningen, och det är inte som vi tror.

Placebo – “Life’s What You Make It”

Publicerad: 2 juni 2017

Regi: Sasha Rainbow

Stark och berörande video som utspelar sig på en enorm elektroniksoptipp. Budskapet i titeln signalerar att det finns hopp och att du själv kan styra ditt liv.

Chase & Status And Blossoms – “This Moment”

Publicerad: 5 juni 2017

Regi: Joshua Osborne

Denna video har mycket, framför allt väldigt fina scener med en pappa och hans lilla barn. En video om familj, vänskap, kamp och livet.

Björk – “Notget”

Publicerad: 7 juni 2017

Regi: Warren du Preez & Nick Thornton Jones

Vi som följer Björk vet att man sällan blir besviken när hon släpper en ny musikvideo. Låten “Notget” fick två och här kommer den andra (se den första här). Denna video är så häftig och äcklig på samma gång.

All We Are – “Dance”

Publicerad: 27 juni 2017

Regi: Eoin Glaister

Äntligen är sista delen här! Har du sett de tidigare två? Hur ska det gå för den lilla orten där det stora vägbygget planeras? Invånarna kämpar in i det sista för att få det som de vill ha det.

The Hamilton Mixtape – “Immigrants (We Get The Job Done)”

Publicerad: 28 juni 2017

Regi: Tomás Whitmore

Politik och musikvideo i ett. Ett starkt budskap om hårt arbetande flyktingar och immigranter presenteras här på ett sätt som gör det svårt att värja sig mot.

Arcade Fire – “Signs Of Life”

Publicerad: 30 juni 2017

Regi: Mayer/Leyva

Arcade Fire släpper just nu musikvideor på löpande band men den här är en av de starkaste. Ett par som är hemliga agenter spelar huvudrollen. Den knäppa humorn gör videon.

Supernaive – “Opal Waltz”

Publicerad: 30 juni 2017

Regi: Vincent Tsui

En animerad video om ballonger och uppblåsbara föremål. Det låter kanske alltför udda och smalt, men det är precis så fantastiskt som det bara kan bli när någon går in för något ordentligt.

Bubblare: Newkid – “Kate Moss”, Gorillaz (2D) – “Sleeping Powder”, Athwartship – “Dead Into You”, Death From Above – “Freeze Me”, Bonzie – “Crescent”, Intergalactic Lovers – “Between The Lines”, The Regrettes – ”Seashore”, Shadowlark – “Control”, Mynth – “Mirrors”, Declan McKenna – “Humongous”, Hippo Campus – “Western Kids”, Ice Cube – “Good Cop Bad Cop”, Billy Raffoul – “Driver”, TOKiMONSTA (feat. Yuna) – “Don’t Call Me”, Wice – “Star Fighter”, Sundara Karma – “Explore”, Kendrick Lamar – ELEMENT., Galantis – “Hunter”, Washed Out – “Burn Out Blues”, Encore – “California”, Goldensuns – ”Give It Up”, RAC – “I Still Wanna Know” (feat. Rivers Cuomo).